VEN COMER Á COCIÑA DA TOMASA
Todo está riquísmo!
O segundo grupo de alumnos e alumnas de 2º B estivo esta mañá na cociña compartindo un tempo de tranquilidade, aprendizaxe e convivencia.
Seguindo a nosa máxima, elaboramos pratos empregando produtos de tempada, principalmente procedentes da nosa horta.
Hoxe cociñamos crema de leituga e fabas con xamón serrano.
No seguinte vídeo a cativada exponvos os produtos e algunhas das tarefas que desenvolvimos.
CREMA DE LEITUGA
O proceso que seguimos foi:
- Lavamos a leituga, o pemento e os porros.
- Pelamos a cebola.
- Cortamos todo en anacos grandes e metémolos na ola.
- Pelamos a pataca.
- Lavámola, troceámola e metémola na ola.
- Botamos sal e auga.
- Pomos todo a ferver.
- Cando a pataca estea branda retiramos todo do lume.
- Mesturamos todo co batedor.
- Engadimos dúas pezas de queixo en porcións.
O proceso que seguimos foi:
- Picamos moi finos a cebola e o allo.
- Debullamos as fabas.
- Retirámoslles a pel coa unlla ou a punta dun coitelo.
- Na tixola, pomos un pouco de aceite e fritimos a cebolla e o allo.
- Engadimos o xamón en cadradiños.
- Xa hacia o final botamos as fabas cun pouco de auga.
- Deixamos facer un anaco (pero pouco, xa que as fabas están moi tenras).
Se premedes na seguinte imaxe poderedes acceder ó álbum de fotos.
Agora xa podedes replicar os nosos pratos.
A cativada estaba entusiasmada. Andrés dicía: Podiamos darnos de baixa no comedor e vir comer aquí.
A cociñar!
Comentarios
Se nota que los niñ@s lo pasaron genial, gracias y un saludo.