OBRADOIRO DE COCIÑA...
... en 2º A.
Hoxe comezamos os nosos obradoiros simultáneos do Primeiro ciclo de Primaria, co alumnado de 2º A.
O obradoiro de cociña iniciámolo na nosa horta, onde recollemos algúns produtos para elaborar o primeiro prato.
ENSALADA DE PRODUTOS DA HORTA
Estes foron os ingredientes que empregamos:
Este foi o proceso:
- Separamos os ravos da folla
- Lavamos a leituga e escurrímola
- Lavamos os tomates e os ravos e cortámolos en cadradiños
- Troceamos a leituga
- Cortamos o queixo en cadradiños
- Botamos todos os ingredientes nun recipiente
- Aderezamos con sal e aceite de oliva
Estes son os ingredientes que empregamos para elaboralo.
E estes son algúns dos utensilios que usamos:
Aquí podedes consultar as proporcións que empregamos:
O proceso foi o seguinte:
- Pelamos a cabaza.
- Cortámola en anacos.
- Pómola a cocer en auga durante cinco minutos.
- Non recipente botamos os ovos, o sal, o azucre e a cabaza.
- Batemos todo co batedor.
- Logo engadimos o aceite, a fariña e a levadura.
- Volvemos bater.
- Botamos a mestura nun molde.
- Forneamos durante 50 minutos a 180 grados.
Premendo na seguinte imaxe poderedes acceder a distintas fotos da xornada.
Comentarios