OBRADOIRO DE COCIÑA...

... en 2º A. 

Hoxe comezamos os nosos obradoiros simultáneos do Primeiro ciclo de Primaria, co alumnado de 2º A

O obradoiro de cociña iniciámolo na nosa horta, onde recollemos algúns produtos para elaborar o primeiro prato. 

ENSALADA DE PRODUTOS DA HORTA

Estes foron os ingredientes que empregamos: 


Este foi o proceso
  • Separamos os ravos da folla
  • Lavamos a leituga e escurrímola
  • Lavamos os tomates e os ravos e cortámolos en cadradiños
  • Troceamos a leituga 
  • Cortamos o queixo en cadradiños
  • Botamos todos os ingredientes nun recipiente
  • Aderezamos con sal e aceite de oliva

BISCOITO DE CABAZA

Estes son os ingredientes que empregamos para elaboralo. 


E estes son algúns dos utensilios que usamos: 


Aquí podedes consultar as proporcións que empregamos: 


O proceso foi o seguinte: 
  1. Pelamos a cabaza.
  2. Cortámola en anacos.
  3. Pómola a cocer en auga durante cinco minutos.
  4. Non recipente botamos os ovos, o sal, o azucre e a cabaza.
  5. Batemos todo co batedor.
  6. Logo engadimos o aceite, a fariña e a levadura. 
  7. Volvemos bater.
  8. Botamos a mestura nun molde. 
  9. Forneamos durante 50 minutos a 180 grados. 


Premendo na seguinte imaxe poderedes acceder a distintas fotos da xornada. 


Comentarios