QUE SABOROSO!

Porque o fixemos nós!

O alumnado de 2º A rematou a súa participación no Obradoiro de Cociña. O derradeiro grupo preparou unha crema de leituga e arroz vexetal con produtos da nosa horta

Estes son algúns dos ingredientes que empregamos: 

Nestoutro vídeo poderedes aprender o vocabulario dalgunhas ferramentas e utensilios que empregamos para cociñar. 


CREMA DE LEITUGA


1. Pelamos a cebola. Cortámola en anacos grandes. 
2. Lavamos o porro, o pemento, o apio e a leituga.
3. Troceámolos.
4. Pelamos as patacas. Lavámolas e troceámolas. 
5. Botamos todos os ingredientes nunha ola cun pouco de auga e sal. Pómola ó lume. 
6. Cando a pataca estea branda, apagamos, e pasamos a crema polo batedor. 
7. Por último engadimos dous queixos en porcións e volvemos bater. 


ARROZ VEXETAL


1. Pelamos a cebola e picámola.
2. Lavamos o porro e o pemento. Picámolos. 
3. Lavamos as acelgas e picámolas. 
4. Debullamos as fabas e retirámoslles a pel. 
5. Lavamos o tomate e troceámolo. 
6. Botamos a cebola, o porro, o pemento, o tomate e as acelgas nun wok, cun pouco de sal e unha pinga de aceite. 
7. Cando estea feito engadimos unha taza de arroz. 
8. Removemos. 
9. Engadimos dúas tazas de auga e deixamos ferver a forno forte. 
10. Cando xa estea bastante feito engadimos as fabas e mesturamos. 

Premendo nesta imaxe poderedes acceder ó álbum de fotos da xornada, tomadas pola propia rapazada. 



A mesa está servida!


Comentarios