COCIÑAMOS CABACIÑAS RECHEAS
O derradeiro grupo de alumnado de 4º B que participou no Obradoiro de Cociña preparou cabaciñas recheas con puré de patacas. Un menú completamente vexetariano.
CABACIÑA RECHEA
Estes son os ingredientes que empregamos:
O proceso que seguimos foi o seguinte:
- Lavamos ben as cabaciñas.
- Partímolas verticalmente pola metade.
- Cunha culler vaciámolas con coidade, depositando a carne nun prato.
- Picamos a carne da cabaciña.
- Pelamos a cebola. Picámola.
- Lavamos o pemento e o porro. Picámolos.
- Pelamos a cenoria. Lavámola e picámola en pequenos trozos.
- Nunha tixola botamos un pouco de aceite.
- Engadimos todos os ingredientes.
- Botamos sal e salsa de tomate, e deixámolo facer a fogo lento.
- Mentres se fai o recheo botamos un pouco de aceite nunha fonte de forno, e colocamos as barcas da cabaciña.
- Cando o recheo estea preparado, enchemos as barcas coa fritura.
- Cubrimos as barcas con queixo raiado.
- metemos a fonte no forno a 180º 50 minutos.
PURÉ DE PATACAS
Para o puré de patacas precisamos os seguintes ingredientes:
O proceso que seguimos foi o seguinte:
- Pelamos as patacas e lavámolas
- Partímolas en anacos non moi grandes.
- Botámolas a cocer nunha ola con auga e sal.
- Cando a pataca estea branda retirámola e pómola nun bol.
- Esmagamos cun garfo.
- Cando toda a pataca estea esmagada engadimos unha cullerada de margarina e un pouco de leite.
- Mesturamos.
Premendo na seguinte imaxe poderedes acceder ó álbum de fotos da sesión.
Animádevos a replicalo na casa?
Comentarios