EN 3º B COCIÑAMOS...
Arepas!
O segundo grupo de alumnos e alumnas de 3º B de Primaria pasou polo obradoiro de cociña.
Nesta ocasión cociñamos arepas de xamón e queixo, acompañadas dunha ensalada de ravos.
Por si non o sabedes, as arepas son un prato típico de Venezuela, Colombia e Panamá.
Neste pequeno vídeo podedes ver parte do que vivimos.
ENSALADA DE RAVOS
- Lavamos a leituga, a rúcula e os tomates.
- Collemos os ravos. Separamos a cabeza da rama. Non tiramos o verde, que podemos aproveitar para un caldo.
- Lavamos os ravos e cortámolos en rebandas.
- Troceamos a leituga e a rúcula.
- Cortamos os tomates en cadradiños.
- Introducimos todos os ingredientes nun bol. Botamos sal e aceite.
AREPAS
Preparamos a masa
- Nun bol botamos dúas tazas e media de auga.
- Engadímoslle unha cullerada de sal e unha de margarina.
- Mesturamos e, pouco a pouco, imos engadindo a fariña.
- Cando todo estea mesturado, amasamos coa man, ata obter unha masa consistente que non pegue.
- Se queda demasiado branda botamos máis fariña. Pero se queda demasiado dura engadimos un pouco máis de auga.
- Cando estea preparada facemos unha bola coa masa e deixamos repousar cinco minutos.
Preparamos as arepas
- Dividimos a masa en dez partes.
- Facemos bolas con elas.
- Aplastámolas coa man, facendo círculos duns dez centímetros de diámetro.
- Pousámolas en papel de fornear.
- Pomos ó lume unha tixola.
- Pasamos un papel engraxado cunha pinga de aceite pola superficie da tixola.
- Cando estea quente estendemos unha arepa. Deixamos facela durante 6 ou 7 minutos.
- Cando teña costra dámoslle a volta cun garfo de madeira. Agardamos un tempo similar.
- Cando estea feita, pousamos a arepa nun prato ou nunha táboa de cortar.
- Cun coitelo mollado cortamos o lateral da arepa con coidado.
- Recheamos de xamón e queixo.
- Cando todas as arepas estean así preparadas pasámolas novamente pola tixola, para que o queixo se funda.
A nosa comida está preparada. Agora, a replicala!
Comentarios