PIZZA VEXETAL...
... e ensalada verde.
Este foi o menú elaborado polo alumnado de 4º B.
Neste vídeo tedes á rapazada presentando o seu menú.
PIZZA VEXETAL
1. Preparamos a masa.
Estes son os ingredientes que precisamos:
O proceso que seguimos foi o seguinte:
- Botamos a fariña nun recipiente. Engadímoslle unha pinga de sal e media cullerada de aceite.
- Nun vaso, mesturamos o lévedo coa auga templada.
- Cando estea mesturada, engadímoslle o contido do vaso á fariña.
- Amasamos todo, facendo unha bola.
- Se a masa quedase demasiado branda, botaríamos un pouco máis de fariña.
- Tapamos o recipiente cun pano, e deixamos repousar, alomenos, media hora.
- Cando a masa estea preparada, engraxamos a bandexa da pizza cunha pinga de margarina.
- Colocamos a masa no medio, e, coas mans lavadas, imos extendéndoa cara ós lados, ata cubrir toda a bandexa.
2. Preparamos a pizza
Estes son os ingredientes que temos empregado:
E este foi o proceso que seguimos:
- Lavamos o porro, a cabaciña e a berenxenas.
- Cortámolos en tacos.
- Picamos a cebola.
- Lavamos o tomate.
- Cortámolo en rebandas.
- Sobre a masa extendida na fonte extendemos un par de culleradas de salsa de tomate, de xeito que todo o fondo quede cuberto.
- Enriba do tomate colacamos tres lonchas de queixo.
- Sobre elas, tres lonchas de xamón cocido.
- Esparexemos a cebola e o porro picados.
- Engadimos os tacos de cabaciña e berenxena.
- Distribuímos as rebandas de tomate.
- Sazonamos cunha migalla de sal.
- Espolvoreamos con queixo raiado.
- Pomos a pizza no forno a 180º durante uns vinte minutos.
ENSALADA VERDE
Estes son os ingredientes que empregamos.
O proceso que seguimos foi:
- Lavamos a leituga, a escarola, a rúcula e os ravos.
- Troceamos os ravos.
- Picamos o queixo.
- Botamos todos os ingredientes nun recipiente.
- Mesturamos.
- Engadimos as pasas, o sal e o aceite.
- Se nos apetece, podemos engadir un pouco de vinagre de Módena.
Premendo na seguinte imaxe, poderedes acceder ó álbum de fotos da sesión.
A replicar!
Comentarios