COCIÑANDO EN 1º B
Primeira quenda de cociñeiros e cociñeiras.
O alumnado de 1º B comezou as súas sesións no Obradoiro de Cociña. Desta vez cociñamos dous pratos: ensalada de produtos da horta e pizza de espinacas e acelgas.
Comezamos explicando os ingredientes que precisamos:
ENSALADA DE PRODUTOS DA HORTA
- Lavamos a leituga, os tomates e os ravos.
- Troceamos a leituga e botámola nun recipiente.
- Troceamos os tomates e os ravos en cadradiños pequenos.
- Cortamos o queixo en tacos.
- Botamos todos os ingredientes no recipiente.
- Engadimos sal e aceite.
PIZZA DE ESPINACAS, ACELGAS E MILLO DOCE
Para a masa:
- Botamos a fariña nun bol.
- Mesturamos o lévedo coa auga quente, ata que se desfaga. Engadímola á fariña.
- Botamos unha pinga de sal.
- Mesturamos, ata facer unha bola. (Se a masa quedase moi dura, botamos un pouco de auga; e se pegase, botámoslle un pouco máis de fariña).
- Deixamos repousar alomenos media hora cun pano enriba.
Para o recheo:
- Lavamos as espinacas e as acelgas.
- Pómolas a cocer nunha ola con auga e sal.
- Retirámolas do lume e troceámolas cunhas tesoiras.
- Engraxamos con margarina unha bandeixa de pizza.
- Pomos a bola de masa no centro da bandeixa e estirámola ata que quede cuberta toda a superficie.
- Cubrimos a superficie con salsa de tomate.
- Engadimos por toda a superficie as lonchas de queixo.
- Botamos as acelgas e as espinacas troceadas, repartíndoas por toda a superficie.
- Facemos o mesmo co millo doce.
- Engadimos o queixo raiado.
- Metemos no forno a 180º durante 15 ou 20 minutos.
Premendo na seguinte imaxe accederedes ó álbum de fotos da xornada.
A cociñar!
Comentarios