EN 3º B COCIÑAMOS...
Crema de cabaza e revoltos de grelos e tirabeques.
O derradeiro grupo de alumnado de 3º B estivo na Cociña da Tomasa, preparando dous pratos: crema de cabaza e revoltos de grelos e tirabeques.
No seguinte vídeo podemos darnos unha idea de como funcionou o obradoiro.
CREMA DE CABAZA
Este foi o proceso que seguimos:
- Retiramos as pebidas da cabaza, pelámola e cortámola en anacos.
- Lavamos o porro, o pemento e o apio e partímolos en trozos grandes.
- Pelamos a cebola e partímola en trozos grandes.
- Pelamos a pataca, lavámola e partímola en anacos grandes.
- Metemos todos os ingredientes nunha ola. Engadimos sal.
- Pomos todo a cocer.
- Cando a pataca estea branda apagamos.
- Pasamos todos os ingredientes polo batedor, e engadimos dúas pezas de queixo en porcións.
REVOLTO DE GRELOS
Seguimos este proceso:
- Lavamos os grelos. Pómolos a ferver nun pouco de auga.
- Picamos o allo e un chisco de cebola.
- Batemos tres ovos.
- Pomos na tixola un pouco de aceite. Douramos o allo picado e a cebola.
- Cando os grelos estean feitos picámolos e engadímolos á tixola cun pouco de sal.
- Por último, o ovo batido.
- Removemos cun garfo de madeira.
REVOLTO DE TIRABEQUES
Seguimos este proceso:
- Lavamos os tirabeques. Picámolos en tiras moi finas.
- Picamos o allo e un chisco de cebola.
- Batemos tres ovos.
- Pomos na tixola un pouco de aceite. Douramos o allo picado e a cebola.
- Engadimos os tirabeques picados.
- Por último, o ovo batido.
- Removemos cun garfo de madeira.
Estaba todo boísimo! Queredes probalo? Pois mans á obra!
Comentarios